οι θέσεις εξαντλήθηκαν

Nature stores an amazingly beautiful palette of colors that can be used to create enchanting fabrics. During this workshop you will be introduced to the different techniques and plants used to extract color such as onion skins, avocado pits and loquat leaves.


  • Date:8/7/2024 18:00 - 9/7/2024 20:30
  • Location Hamezi, Greece (Map)
  • More Info:8-9 July| 18:00-20:30

Description

Αντωνία Δρετάκη & Βενετία Γαλανάκη _ Εργαστήριο Φυσικών Βαφών


Είδος σεμιναρίου:  Εργαστηριακό - Πρακτικό 

Επίπεδο συμμετεχόντων: Αρχάριοι/-ιες

Ώρες διδασκαλίας:    8-9 Ιουλίου | 18:00-20:30 


Φυσικές βαφές

Η φύση αποθηκεύει μια εκπληκτικά όμορφη παλέτα χρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μαγευτικών υφασμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου θα μυηθείτε στις διάφορες τεχνικές και φυτά που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή χρώματος όπως φλούδες κρεμμυδιού, κουκούτσια αβοκάντο και φύλλα μουσμουλιάς.

Μέσα από αυτή την παραδοσιακή  πρακτική μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την προέλευση του υφάσματος που μας περιβάλλει και να δημιουργήσουμε μοναδικά κομμάτια που καθρεφτίζουν το τοπίο. Όλα τα φυτά που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εργαστήριο είτε συλλέγονται είτε αγοράζονται από ντόπιους αγρότες και το ύφασμα που χρησιμοποιείται είναι είτε ανακυκλωμένο είτε βιολογικό.

Θα δοκιμάσουμε τρία έως τέσσερα διαφορετικά φυτά και λουλούδια δημιουργώντας μια ποικιλία χρωμάτων χρησιμοποιώντας τροποποιητές. Θα βάψετε δείγματα διαφορετικών υφασμάτων και χρωμάτων. 

Θα σας δοθεί οδηγός με αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία της βαφής.


ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ


Βενετία Γαλανάκη
Υφαντική και Φυσικές Βαφές


Η Βενετία Γαλανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μένει στην Σητεία. Αγαπάει τα νήματα και όλες τις τέχνες τους και ενδιαφέρεται για αργές, παραδοσιακές και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε τη δουλειά της στο Instagram και στο Facebook.

instagram: loquattextiles     facebook: loquattextiles


Αντωνία Δρετάκη
Χαρακτική, Βιβλιοδεσία και Φυσικές Βαφές


Η Αντωνία Δρετάκη μεγάλωσε και μένει στη Σητεία. Ασχολείται από μικρή ηλικία με διάφορες τέχνες, με έμφαση τα τελευταία χρόνια στην χαρακτική, την βιβλιοδεσία και την χρήση φυσικών βαφών σε ύφασμα και χαρτί. Πηγή έμπνευσης αποτελεί το τοπίο και η φύση, καθώς και ο ήρεμος  τρόπος ζωής που προσφέρει η επαρχία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της στο Instagram antoniadre