οι θέσεις εξαντλήθηκαν

Στην Κρήτη το μαντολίνο εμφανίζεται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Στις αρχές του 20ου αιώνα αποτέλεσε κυρίαρχο όργανο συνοδείας της λύρας μαζί με το μπουλγαρί. Με το πέρασμα του χρόνου όμως απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κρητική μουσική παράδοση και στις μέρες μας κατέχει σημαντικό ρόλο και ως όργανο μελωδίας. Στο εργαστήριο αυτό, υπό την καθοδήγηση ενός ξεχωριστού δεξιοτέχνη στο μαντολίνο, του Κωστή Αβυσσινού, θα μελετηθούν οι δυνατότητες του μαντολίνου, προσεγγίζοντας διάφορα είδη μελωδιών και σκοπών που συναντώνται στην παραδοσιακή κρητική μουσική.


  • Ημερομηνία:7/7/2024 10:00 - 12/7/2024 10:00
  • Τοποθεσία Χαμέζι, Ελλάδα (Χάρτης)
  • Περισσότερες Πληροφορίες:Ώρες διδασκαλίας: 5-6 ώρες/μέρα

Περιγραφή

Κωστής Αβυσσινός _ Μαντολίνο: Κοντυλιές και Αυτοσχεδιασμός


Είδος σεμιναρίου: Ανοιχτό - Οργανοκεντρικό

Επίπεδο συμμετεχόντων: Μεσαίο και άνω

Ανάγνωση παρτιτούρας: Δεν είναι απαραίτητο

Ώρες διδασκαλίας:  5-6 ώρες/μέρα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωστής Αβυσσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκαλάνι Ηρακλείου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στον πατέρα του, το δάσκαλο της Κρητικής μουσικής και δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινό, παίζοντας λαούτο, μαντολίνο, μπουλγαρί, μπουζούκι και τραγουδώντας. Ταξίδεψαν μαζί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,  μεταφέροντας το χρώμα της παραδοσιακής κρητικής μουσικής σε όλο τον κόσμο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μια δική του μουσική πορεία, με το δικό του προσωπικό ύφος τόσο στο παίξιμο των οργάνων όσο και στο τραγούδι. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους με τίτλους «Του Λιβυκού το πέλαγος» και «Νόστος». Το 1997 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τους Χαῒνηδες κι έκτοτε μέχρι σήμερα ερμηνεύει τραγούδια σε κάθε δισκογραφική τους δουλειά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς είτε ερμηνεύοντας τραγούδια στους δίσκους τους είτε σε από κοινού εμφανίσεις. Πολύ σημαντική στιγμή στην πορεία του ήταν η συνεργασία με τον Νίκο Μαμαγκάκη.