οι θέσεις εξαντλήθηκαν

Στο σεμινάριο θα μελετήσουμε τις τεχνικές του οργάνου όπως αυτές προκύπτουν μέσα από τον ρόλο του, στα διάφορα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης. Φέτος θα επικεντρωθούμε στα αστικά τραγούδια που τα συναντάμε και με άλλα ονόματα (ταμπαχανιώτικα, κρητικορεμπέτικα, σκοπούς κ.α.). Παράλληλα θα δουλέψουμε πάνω στην συνύπαρξη πολλών οργάνων με σκοπό να λειτουργήσουμε σαν μουσικό σύνολο. Το σεμινάριο είναι εργαστηριακού χαρακτήρα και είναι ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως επιπέδου. Είναι επίσης ανοιχτό και σε άλλα μουσικά όργανα που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ρεπερτόριο..


  • Ημερομηνία:7/7/2024 10:00 - 12/7/2024 10:00
  • Τοποθεσία Χαμέζι, Ελλάδα (Χάρτης)
  • Περισσότερες Πληροφορίες:Ώρες διδασκαλίας: 5-6 ώρες/μέρα

Περιγραφή

Κάρολος Κουκλάκης _ Το Μπουλγαρί μέσα από το ρεπερτόριο του αστικού τραγουδιού της Κρήτης


Είδος σεμιναρίου: Ανοιχτό - Οργανοκεντρικό

Επίπεδο συμμετεχόντων: Ανοιχτό για όλα τα επίπεδα

Ανάγνωση παρτιτούρας: Δεν είναι απαραίτητο

Ώρες διδασκαλίας:  5-6 ώρες/μέρα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κάρολος Κουκλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών, όταν, ως αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με τα λαϊκά και στη συνέχεια με τα παραδοσιακά όργανα (Λαούτο-Μαντολίνο και Μπουλγαρί) του ελλαδικού χώρου.

Τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε να μελετά βυζαντινή μουσική θεωρία με δάσκαλο τον Βασίλη Νόνη και αργότερα με τον Ιωάννη Αρβανίτη. Από το 1988 έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Βαγγέλης Παπαθανασίου (Τελετή έναρξης Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου το 1997), Νίκος Παπαϊωάννου - Γιώργος Κουμεντάκης (Τελετή λήξης Ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004), Νίκος Μαμαγκάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Κυριάκος Καλαϊτζίδης (Εν χορδαίς) κ.α. συμμετέχοντας σε συναυλίες ή δισκογραφικές δουλειές. 

Το 1993 δημιούργησε μαζί με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και την Ειρήνη Δερέμπεη το μουσικό σύνολο «Παλαιϊνά Σεφέρια» με το οποίο υπέγραψαν δυο δισκογραφικές δουλείες. Ενώ από το 2008 σε συνεργασία με την Ειρήνη Δερέμπεη ταξιδεύουν την μουσική της Κρήτης με πνευστά και Μπουλγαρί σε συναυλιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί το cd με τίτλο «Όπου κι αν είσαι Γεια σου!» 

Από το διδακτικό έτος 1989-1990 έως και σήμερα είναι καθηγητής ταμπουρά, μπουλγαρί, πολίτικου και κρητικού λαούτου στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.