οι θέσεις εξαντλήθηκαν

Σε περίπτωση που θέλετε να μπείτε στη λίστα αναμονής, στείλτε email στο hamezifestival@gmail.com με το ονοματεπώνυμό σας, το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει και στοιχεία επικοινωνίας.


  • Ημερομηνία:7/7/2024 10:00 - 12/7/2024 10:00
  • Τοποθεσία Χαμέζι, Ελλάδα (Χάρτης)
  • Περισσότερες Πληροφορίες:Ώρες διδασκαλίας: 5-6 ώρες/μέρα

Περιγραφή

Ειρήνη Δερέμπεη _ Εργαστήριο τραγουδιού


Είδος σεμιναρίου: Ανοιχτό - Φωνητικό

Επίπεδο συμμετεχόντων: Ανοιχτό για όλα τα επίπεδα

Ανάγνωση παρτιτούρας: Δεν είναι απαραίτητο

Ώρες διδασκαλίας:    5-6 ώρες/μέρα


Στη φετινή μας αντάμωση θα μελετήσουμε τα «αστικά» τραγούδια της Κρήτης. Ξεχωριστές και ιδιαίτερα περίτεχνες μελωδικές φόρμες , άλλες πρωτότυπες και άλλες επηρεασμένες από μικρασιατικά , νησιώτικα ή και ανατολικά πρότυπα με φανερή αναφορά στη Βυζαντινή καθώς και την Ανατολική μουσική που αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της μουσικής του νησιού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και μονωδία μαθητεύοντας κοντά στην υψίφωνο Μαρίνα Κρίλοβιτς. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών, από την τάξη της Μένης Χαραλαμπίδου, αποκτώντας δίπλωμα μονωδίας, με άριστα παμψηφεί. Είναι, επίσης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Έχει ασχοληθεί με την παραδοσιακή, βυζαντινή και δυτική μουσική και παίζει ταμπουρά, παραδοσιακά πνευστά και πολίτικο λαούτο. Τον μουσικό χαρακτήρα της διαμόρφωσαν ποικίλα μουσικά ακούσματα, τροφοδοτώντας την καλλιέργεια προσωπικού ήχου και ιδιαίτερης τεχνικής, στην οποία ενσωμάτωσε διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία νέα, συνεργαζόμενη με το Αρχείο ελληνικής μουσικής και τον Χρόνη Αηδονίδη. Το 1993, μαζί με τους Κάρολο Κουκλάκη και Ζαχαρία Σπυριδάκη ίδρυσαν το μουσικό σύνολο «Παλαιινά Σεφέρια», με το οποίο έκαναν δύο δισκογραφικές δουλειές και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συμμετείχε σε πολυάριθμες δισκογραφικές παραγωγές, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς παραδοσιακούς μουσικούς και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως οι Χρόνης Αηδονίδης, Ρος Ντέιλι, Νίκος Μαμαγκάκης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Κουμεντάκης, Κυριάκος Καλαϊτζιδης (Εν χορδαίς), Haig Yazdjian, Τζορτζ Τσοντάκις, Ζόρντι Σαβάλ κ.ά.

Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου «Γιασεμί», ενώ από το 2008 συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουκλάκη, επαναπροσεγγίζοντας τις μουσικές της Κρήτης με μια νέα οπτική, πραγματοποιώντας συναυλίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής η δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όπου κι αν είσαι γεια σου!!!»

Το 1993 απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στο 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστα Μουντάκης». Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένα αποσπάσματα συναυλιών με συμμετοχή της.

Από το σχολικό έτος 1999-2000 έως και σήμερα, διδάσκει ταμπουρά και παραδοσιακά πνευστά στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης ενώ από το ακαδημαϊκό έτος 2018 παραδοσιακό τραγούδι στο πλαίσιο του προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών, του τμήματος Μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ.